SPIEGELSCÈNES

"Hoe kunnen wij onze visie op een energie gevende manier bespreekbaar maken met onze medewerkers?"

"De overgang naar zelfsturende teams zorgt voor veel beren op de weg."


Helder-Communiceren schrijft en speelt scènes in opdracht. Scènes die als een spiegel werken en uitermate geschikt zijn als opmaat voor congressen, symposia en beleidsdagen.
De herkenning en de humor zorgen voor een wervelende start. Ze nodigen uit tot het delen van meningen en gevoelens over de thema's die in het spel zijn verwerkt en geven daardoor een mooie focus voor de rest van de dag.

 

helder comuniceren marjolein brussaard asg"Helder-Communiceren had zich erg goed verdiept in de nieuwe CAO materie!
De scènes waren erg pakkend, ze wisten goed in te spelen op de zaal en met humor het gesprek over dit taaie onderwerp op gang te brengen."

Marjolein Brussaard
Senoir HR Adviseur Almeerse Scholen Groep

 

TERUGSPEELTHEATER

"Wij willen graag op een originele manier stilstaan bij het jubileum van onze directeur."

"Om een volgende stap te kunnen zetten, willen we eerst terugkijken op hoe de reorganisatie tot nu toe verlopen is."

In het Terugspeeltheater worden de verhalen van het publiek à la minute verbeeld door acteurs. De gespreksleider kiest een vorm die het best bij het verhaal past: Monologen, scènes, hoorspel, soap alles is mogelijk. Het verhaal wordt ter plekke geimproviseerd.
De interactie die op deze manier ontstaat tussen publiek, gespreksleider en acteurs is uniek.

Deze theatervorm kan worden ingezet om bepaalde thema's uit te lichten tijdens een kick-off van een trainingstraject, bij een kennismakingsbijeenkomst, op een congres of tijdens visiedagen.
Ook bij een reorganisatie of na grote verandering om te peilen en te delen wat er zoal gebeurd is met iedereen in dit proces.
Daarnaast is het Terugspeeltheater een verrijking bij een jubileum, een reünie of feest, zowel in een organisatie, als binnen een familie of vriendenkring.

 Duur: anderhalf uur

helder communiceren clementine kooloos"De situaties werden met veel humor prachtig uitgebeeld. Het was een wervelende show, die vloeiend verliep van de ene naar de andere situatie, spontaan, vrolijk en vol herkenning. Mede door het voorgesprek was het geen oppervlakkige show, maar kon er regelmatig 'to the point gekomen worden', wat voor veel hilariteit zorgde. Het was een geweldig anderhalf uur, dat veel te snel voorbij is gegaan."

Clementine Kooloos
Adjunct directeur Nutsschool Wassenaar