"De samenwerking was erg prettig. We hadden weinig voorbereidingstijd nodig om op één lijn te komen voor de workshop. Praktijk situaties nabootsen, werkt erg goed, vooral door de professionaliteit van Petra van Hartskamp kwamen de deelnemers snel in een situatie dichtbij de werkelijkheid. Petra is heel kundig, ze luistert goed en heeft situaties snel door, waardoor het voor deelnemers prettig is om open te zijn en zich kwetsbaar op te stellen. Haar humor en open houding ondersteunen dat nog eens extra. Het was heel prettig om samen te werken."

helder communiceren sigrid van kleef nos1

 

 

 

 

 

 

Kirsten van Kleef
Senior adviseur en plaatsvervangend manager PO&O NOS

-------------------------------------------------------

"Helder-Communiceren is verfrissend en uniek. De cursisten worden actief betrokken bij de training en men haakt in op ad hoc situaties. Dit zorgt ervoor dat het direct toepasbaar is in de praktijk. Ook het ‘voorspelen’ van scènes maakt het meer concreet. Men heeft veel inlevingsvermogen en de bekendheid met de zorgbranche is een groot voordeel."
helder communiceren eveline baarsma nu911

 

 

 

 

 

Eveline Baarsma
Vrijwilligerscoördinator vakbond voor de zorg: NU’91

-------------------------------------------------------

"Petra van Hartskamp is als managementteambegeleider flexibel en voelde ons goed aan. We werden aan het denken gezet en een kregen een spiegel voorgehouden. Ze sloeg regelmatig de spijker op de kop. We hebben elkaars kwaliteiten leren waarderen en valkuilen onderkennen. Ze is toegankelijk en tactvol en stemde zich goed af op onze specifieke situatie met veel kundigheid en een verfrissende aanpak."

helder communiceren robert keurentjes vba1

 

 

 

 

 

 

Robert Keurentjes
Hoofd Accountmanagement VBA

-------------------------------------------------------

"Ik dacht altijd wel redelijk te communiceren, maar heb zeer vele inzichten gekregen hoe het anders en beter kan. Tot mijn enorme vreugde waren deze trainingen realistisch, humoristisch en helder."
Leerkracht primair onderwijs

Helder-Communiceren werkt samen met andere trainingsbureaus als MavenatWork, AnderLicht, TWST, Soul at Work, KMBV, ZIPcompany, Hakuna Matata