"Bij ons wordt er meer over elkaar gepraat, dan met elkaar."

"Er heerst hier een eilandjescultuur; men gooit veel bij elkaar over de schutting."

Met informatie uit interviews maken wij herkenbare (en humorvolle) scènes uit de praktijk, die inzichten geven in de verschillende manieren van communiceren van het team.
Het geeft herkenning van de ineffectieve manier van communiceren en zo ontstaat er vanzelf commitment met de wens tot ontwikkeling.
Dit werkt als een energie gevende opmaat om daarna met het team geïnspireerd aan het werk te gaan met de samenwerkingsthema's.

Duur: Een dagdeel

helder communiceren jolanda scholten omgevingsdienst flevoland en gooi en vechtstreek2"Bij het eerste gesprek was er in mijn beleving meteen een klik. Er werd heel goed aangevoeld waar we naar op zoek waren en wat we wilden bereiken. De bedoeling was om medewerkers de spiegel voor te houden maar wel met een knipoog en humor. Dit is meer dan gelukt. Er is veel gelachen, ondanks dat er ook echt wel wat zaken naar voren kwamen die niet altijd makkelijk zijn om te bespreken. Zowel de leiding als de medewerkers waren zeer enthousiast, ook de mensen die in eerste instantie weerstand hadden. Ik ben zeer positief over de samenwerking en het uiteindelijke resultaat!"

Jolanda Scholten,
Communicatieadviseur
Omgevingsdienst Flevoland & Gooi en Vechtstreek

 

"De sketches vond ik een goed hulpmiddel, want je kon gedurende het spelen al zien waar het fout ging in de communicatie en nadenken over hoe het beter kon."

"De manier waarop de stukjes gespeeld werden, was een goede opening. Veel mensen voelden zich gehoord op deze manier."